Blogas kuriame jau rašoma apie vaistų kuriuos perkate vaistinėse pakeitimą gamtoje randamomis vaistažolėmis

2009-10-12

Skauda dantį?


Odontologai tai vieninteliai žmonės, kurie žino kas gali padėti esant dantų problemoms? Aš teigiu, kad ne. Senovėje nebuvo odontologų. Visi išgyvendavo ir be plombų ir be dantų balinimo. O skaudant dantį turbūt kiekvienas vyresnio amžiaus žmogus žinodavo ką naudoti, kad neišprotėtum nuo tikrai nemalonių skausmų. Ir kagi jie vartodavo.



Ramunėlės:
Kai dantis pradeda skaudėti nuo persišaldymo tereikia kelis kartus perplauti dantis su ramunėlių arbata ir skausmai praeis.
 
Šalavijas:
Šalavijo arbata vartojama nuo burnos puvimo ar nuo dantų skausmų. Stiprina dantis ir visokeriopai saugo burną. Reikia skalauti.

Valerijonas:
Kai skauda dantis nuo nervų, reikia gydyti ne dantis, o nervus ir valerijono arbata labai padeda. Ja reikia skalauti dantis tol kol praeis.

Šiek tiek informacijos. Tikrai nelabai daug jos pateikta, bet tikiuosi padės ir bus įdomu bandyti kovoti su skausmais natūraliu būdu.

10 komentarų:

  1. O ka vietoj dantu pastos naudodavo?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dar neradau, bet įraše apie kramtomosios gumos pakaitalus yra ką naudodavo vietoj dantų skalavimo skysčio. Matyt anksčiau būdavo sunku pasigaminti kažką pastos pavidalo ir nebent naudodavo skalavimo skystį.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gal ne visai gamtoj randamas dalykas pas mus, bet vis - gvazdikėliai ir nuo dantų skausmo, ir nuo blogo kvapo padeda - kramtyt reikia juos.

    AtsakytiPanaikinti
  4. gvazdikėliai tai čia prieskonis ar gėlė? Klausiu, nes nelabai atsimenu kaip atrodo. Labai dažnas, bet užmiršau.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Prieskonis, toki pumpurai džiovinti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gvazdikėlių galima įsigyti parduotuvėse prie prieskonių, bet man klausimas, ar juos džiovintus kramtydavo ar šviežiai skintus?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dėkui, geri patarimai, pamenu kai balinausi dantis, man labai padėjo šalavijų ekstraktas, gan greitai numušė skausmą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Senovėje išgyveno be dantų plombavimo ir gydymo, nes visų pirma gyvendavo žymiai trumpiau, 20 metų kažkada skaitėsi jau pasenęs žmogus, kai pas mus jaunas. Liaudiški būdai tikrai nepataisys dantų, gali tik sumažinti skausmą, bet tik tam kartui. Visa magija yra profesionalų rankose

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dantu gydymas yra kazkas tokio, kai as palyginu, ka reikedavo atkenteti prie 50 metu, tai dabar nuejus i https://sypsenosakademija.lt/ , viskas atrodo taip paprasta ir ramu

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kai skaudą dantis, manau geriausias sprendimas yra gydyti dantis pas odontologą. Vaikui neseniai skaudėjo dantukus, išbandėme kelis liaudiškus metodus, bet galiausiai teko apsilankyti pas vaikų odontologą Vilniuje ir tik tada išsisprendė problema.

    AtsakytiPanaikinti