Blogas kuriame jau rašoma apie vaistų kuriuos perkate vaistinėse pakeitimą gamtoje randamomis vaistažolėmis

2009-10-05

Man kramtomoji guma per brangu.




Kartais buna, kad susimąstai apie tai, kiek pinigų išleidi kramtomajai gumai, kuri gelbsti tik jei ją kramtai, ir pagalvoji, kaip būtų gerai, jei tas šlykštus burnos kvapas išnyktų.




Iš mūsų skaitytojo Miko susilaukiau prašymo- pasidomėti kuo galima pakeisti dantų pastą. Šiektiek informacijos radau.


Kadagys:
Pirmas vaistas tai kadagys. Manau visi pažįstam kadagį. Jis labai lėtai auga ir labai kvepia deginamas. Jo spygliai yra labai skaudžiai dūriantys ir smulkūs. Veda juodas uogas. Galima šalinti burnos kvapą kadagio uogų ir jaunų uglių arbata arba džiovintom uogom. Arbatą galima gerti puodukais, atsimenu vaikystėje gerdavau tokią arbatą, nes buvo baisiausiai skanu, o džiovintas uogas taireikėtų valgyti 5-15 į dieną.


Šaltmėtė:
Kadangi sena knyga tai tikslai nežinau kas čia per augalas. Lotyniškai [Metha piperita] tai galima spėti, kad pipirmėtė, bet rašoma lyg tai būtų paprastoji mėta kurią galima rasti pelkingose vietovėse. Plius užsimenama, kad ir kitos mėtos rūšys turi tų pačių savybių. O vartoti mėtą reikia geriant arbatas kiekvieną dieną ryte ir vakare, tik ruošimas arbatos truputėlį skiriasi. Mėtas reikia virti pusia vyne pusiau vandenyje. Tik neparašyta koks vynas- raudonas ar baltas, sausas ar asaldus ir panašiai. Tai matyt palieka fantazijai, bet aš bandyčiau su raudonu, nes jį kažkaip karštą dar įsivaizduoju.


Raugerškis (Berberis vulgaris):
Raugerškis yra krūmas su tiesiomis dygliotomis šakomis, pilka žieve ir geltona mediena. Žiedai geltoni. Rugsėjo mėnesį nunoksta pailgos raudonos uogos. O šis augalas yra puikus burnos pagalbininkas. Arbatą iš uogų ir lapų vartojama nuo skorbuto (liga susijusi su burnos puvimu). Iš žievės verdamas burnos skalavimo skystis, kurį vartojant po valgio dantys ir dantų smegenys sutvirtėja.

Degsnis:
Degsnio vartojamoji dalis yra jo šaknis. Iš šaknies reikia pagaminti arbatą. Arbata reikia plauti burną ir sustiprės dantys.




Po šio įrašo galima atsisveikinti su visokiom Colgeit dantų plovimo skysčiais ir pasisveikinti su namų gamybos dantų skalavimo skysčiu.
Taip pat kovojant su burnos smarve ten iš kur ji kyla, o ne ją slepiant kramtomosiomis gumomis dar ir susitaupys pinigų ir jausitės smagiai ir be burnos gaiviklių.

2 komentarai: