Blogas kuriame jau rašoma apie vaistų kuriuos perkate vaistinėse pakeitimą gamtoje randamomis vaistažolėmis

2009-09-30

Imodium 2mg


Taip vadinasi vaistai, kuriuos būdamas skautas privalai nešiotis kažkur netoli įsidėjęs. Jie padeda valgyti ką papuola ir nejausti diskomforto sėdint ilgas valandas tualete su paleistais viduriais. Bet kuo gi galima pakeisti šį nuostabų vaistą tuo kas neatrodo kaip tabletė ir tuo ką pats gali pasigaminti ar net rasti bet kada gamtoje.



Džiovintos mėlynės:
Vaikystėje net mėgdavau paleistus vidurius, nes vienintelis vaistas būdavo kelios saujos džiovintų mėlynių kurių tik tam motina ir džiovindavo.
Šią informaciją dar patikrinau knygoje, tad džiovinkit ir turėsit skanių natūralių vaistų nuo viduriavimo.

Jonažolė:
"40cm aukščio augalas su daugeliu priešpriešinių šaknelių. Pailgi, glaudūs ir permatomi, juodais taškeliais lapeliai. Žiedai geltoni su penkiais žiedlaiškiais. Jonažolė žydi liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Ji randama paežėse, dirvonuose, pakelėse ir saulėtuose beržynuose."
O dabar kaip naudoti- tiesiog reikia prisiskynti jonažolės žiedų ir lapų ir iš jų išsivirti arbatos. Patariama per diena išgerti 2 stiklines tokios arbatos po gurkšnį kas valandą.(Taip pat valo plaučius, skilvį, kepenis ir pūslę nuo nešvarumų. Padeda nuo kaulų skaudėjimo, kaulų rožės ir šlapinimosi lovoje.)


Ąžuolas:
Kadangi visi pažįstame ąžuolą tai jo ir nepristatinėsiu, tiesiog kaip jį vartoti. O pasirodo labai paprasta, tiesiog prisilupi ąžuolo žievės ir pasidarai iš jos arbatos. (taip pat ši arbata padeda nuo hemarojaus(reikia kitaip varoti) ir nuo "šlapių sapnų" knygoje vadinama: "baltųjų išsiveržimų". Taip pat arbata stiprina silpną širdį, sulaiko skilvio ir žarnų kraujavimą, kraujuotą kosulį ir vėmimą krauju. Puiki priemonė nuo kraujaligės, skrofulų, pūslės ir oraryklės kataro, šaltojo drugio it per didelės menstruacijos.)


Samanos:
Vėlgi visi pažįstame. O geriausios medžių samanos auga ant ąžuolų ir epušies, iš jų išvirus arbatą galima atsisveikinti kad ir su stipriausiu viduriavimu. (Samanas manau galime visi išbandyti, nes jas galima rasti betkada)



Mėtylės: (pelynas)
Visi pažįstam, labai kartus augalas ir atrodo lyg supelijęs. Gydytis vėlgi reikia arbatom. Tik įspėjama, kad gydytis reikia saikingai, ne daugiau 6-8 arbatiniu šaukštų per diena po vieną šaukštelį ir dar be cukraus. (taip pat gydo: pilvo skausmus, akmens ligą, skrefulą, geltligę, mėšlungiais lydimą kosulį ir šaltąjį drugį. Taip pat pašalina askarides, valo kraują ir sutvarko silpnas ir skaudžias menstruacijas. Visą tai daro ta pati arbata.)

Žemuogės:
Vėlgi arbata. Reikia prisiskinti lapų ir išsivirti arbatos. Tokią arbata manau gali gerti kol sustosi viduriuoti. (taip pat padeda kaulų skausmams malšinti, valyti kraują. Arbata pašalina dusulį, katarą ir kosulį. Dar padeda nuo įvairiu pilvo ir kepenų ligų.)




Česnakas:
Pagaliau ne arbata. Česnaką reikia valgyti pora kartų į dieną po skiltelę. (taip pat padeda atsikratyti askaridžių ar soliterio. Jis stiprina skilvį, išvaiko dujas, sulaiko vidurių skausmus bei sutvarko apetitą.)
Tai štai, turėdami tokią informaciją galite pradėti atsisakinėti Imodiumo ir pradėti sveikai gydytis nuo tokios ligos kaip vidurių paleidimas. Ir plius, kitą kartą atsidūrus situacijoj, kai nėra vaistų, bet viduriai paleisti turėsit laisvės improvizuoti.

 Valerijonas:
Dar padeda nuo viduriavimo ir valerijono arbata. Arbatą po valgomąjį šaukštą kas 2 valandas reikia gerti ir problemų anot liaudies išminties turėtų nelikti.

Šitą įrašą skiriu Vytautui K.

10 komentarų:

  1. su česnaku siulyčiau ramiau. Jis kaip geras antikoaguliantas veikia :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. na česnakas ir imbieras turi prieškrešuminių savybių ;) savaitę aktyviai pavalgant česnako ar imbiero krešumo rodikliai yra kaip vartojant vaistus :) netgi anesteziologai neleidžia tokių operacinėn imti

    AtsakytiPanaikinti
  3. na, turėjau ciklą paskaitų, kuriose tikėjausi sutikti krūvas formulių ir aukštų frazių, o mes ten ūkiškai pakalbėjo kodėl prie lašinių reikia valgyti svogūną ar krienus

    AtsakytiPanaikinti
  4. nu tai kodėl prie lašnių reikia valgyti svogūną arba krienus?
    suprantu, kad tu tai mokeisi daug laiko, bet.. davai pasidalink:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taigi nekreša kraujas kai valgai česnaką.

    AtsakytiPanaikinti
  6. lašiniai turi daug polisočiųjų riebalų rūgščių, kurios netgi saulės šviesoje gali keisti savo grandinės konfiguraciją (akivaizdžiai tai matosi, kai lašiniai pagelsta), tuo pačiu ir atsipalaiduoja, nemažai vandenilio jonų arba hidroksidų, kuriuos mes gerai žinom kaip laisvuosius radikalus. Juos geriausiai suriša peroksidazės , kurių gausų krienuose (taip moksliškai ir skamba - krienų peroksidazė), svogūnuose (ypač laiškuose) ;)
    Kęstuti, jei nori, brūkštelk laišką, pasistengsiu atsakyti į klausimus. retai čia lankausi, todėl nemačiau tavo klausimo.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Su kai kuriom žolelėm patarčiau atsargiau! Ypač vaikams dėl viduriavimo (čia galima paskaityti daugiau http://www.pasveik.lt/ligos-ir-sindromai/vaiku-viduriavimas/4438/)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nemaniau, kad šias tabletes galima pakeisti ir vaistažolėmis. Šaunu, man patinka.

    AtsakytiPanaikinti